APP RAADDIGITAAL VOOR TABLETS EN SMARTPHONES
Bladel, 24 september 2015

Vanaf 24 september 2015 kunnen geïnteresseerden die de vergadersets van de commissie- en raadsvergaderingen willen downloaden en over een tablet of smartphone beschikken, deze ook downloaden via een voor de gemeente ontwikkelde app. Deze app, genaamd 'Raaddigitaal', is geschikt voor vrijwel alle Apple- en Android-devices.

De app haalt de op de gemeentelijke website beschikbare vergadersets op en maakt het mogelijk om alle op de website beschikbare documenten in één keer te downloaden, op te slaan en te raadplegen.

Apple-devices (IOS)
U kunt de app ‘Raaddigitaal’ gratis downloaden in de App-store. Let op: er staan er twee: u moet de app met de twee poppetjes hebben en NIET de app met het plusje).
Nadat u deze app heeft gedownload en opgestart, krijgt u een overzicht van gemeenten: u kiest voor 'Bladel'. U krijgt vervolgens een overzicht van reeds gehouden en van aankomende vergaderingen te zien. Als u op een aankomende vergadering (linker kolom) klikt, krijgt u de agenda voor die vergadering te zien. U kunt alle onderliggende vergaderstukken in de app downloaden. De app ‘Raaddigitaal’ heeft een interne PDF-reader. Als de vergadering heeft plaatsgevonden worden aan de app (rechterkolom) de video-opnamen toegevoegd, waarmee u uiteindelijk op één plek alles kunt vinden en raadplegen.

Android-devices (Android 4.0 en hoger)
U kunt de app ‘Raaddigitaal’ gratis downloaden in de Google-play-store (ook hier kiest u voor de app met de twee poppetjes). De werking van de Android-app komt overeen met de Apple-app, behalve dat de Android versie niet beschikt over een interne PDF-reader. U dient daarom naast de app ‘Raaddigitaal’ nog een PDF-reader te installeren (bijvoorbeeld de app van Adobe).

Windows-devices en oudere Android-devices (lager dan Android 4.0)
Voor deze devices is helaas geen app beschikbaar. U kunt via de browser wel de vergaderkalender op de gemeentelijke website benaderen.

Hans Koster
Webmaster VVD Bladel
Tel.: 0497-360404 / 06-53223824
Stuur me een mail