VOL AMBITIE OM DE KLUS AF TE MAKEN
Bladel, 21 februari 2018

Afgelopen mei kreeg ik een telefoontje van Pauline Hospel. Na mijn interim wethouderschap in Reusel in 2014 heb ik goede banden met de VVD in de Kempen en met Pauline gekoesterd. Ik was vereerd om na Reusel opnieuw gevraagd te worden om in een crisissituatie te helpen en ben er ambitieus mee aan de slag gegaan.

In juni lukte het om een einde te maken aan de politieke onrust in Bladel. Met de VVD lukte het om partijen samen te brengen. Met alle betrokkenen en de politieke partijen is het gelukt om draagvlak voor het gezamenlijke belang van MFA Hapert te vinden en er een betere investering van te maken, met parkeeroplossingen en een versterking van de kern van Hapert.

Jarenlange onenigheid in de Kempen over de toekomst van de sociale dienst en het WVK is losgetrokken en de reorganisatie is gestart. Het uitgangspunt is dat iedereen werkt: als je een uitkering krijgt tel je mee en doe je mee. De complexe veranderingen rondom Jeugdzorg en WMO zijn geslaagd en beoordeeld met hoge klanttevredenheidcijfers. Bladel is financieel gezond, heeft lage woonlasten en is een gemeente die blaakt van ondernemerschap en gemeenschapszin. Een plek om trots op te zijn!

Er is ook nog veel te doen:

• In de dorpskernen is veel overlast van doorgaand vrachtverkeer.
• De files op de provinciale weg moeten worden opgelost.
• Voor de MFA Bladel moet de schop in de grond. Ieder huishouden moet op het glasvezel aangesloten worden.
• De dialoog tussen inwoners en veehouders over gezond ondernemen moet starten, naar voorbeeld van "Beweging
  2.0” in Reusel.
• De Egyptische Poort moet ontwikkeld worden.

En vooral: de focus op toerisme, middenstand en economie moet sterker, samen in de Kempen! Hier wil ik de komende vier jaar krachtig mee verder. Stem op doorpakken en de klus afmaken. Stem op de VVD.
VVD Bladel: Duidelijk, doorpakken, doen!Marko van Dalen
Wethouder, #4 op de kieslijst
Tel.: 06-29423611
Stuur me een mail